RSS Feed Новини

23.10.2022

Перший тиждень занять зі студентами Ханчжоуського педагогічного університету

З 11 по 15 жовтня 2022 р. у рамках співпраці між Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна та Ханчжоуським педагогічним університетом (Китай) відбулися перші онлайн-заняття викладачів факультету геології, географії, рекреації і туризму з китайськими студентами освітньої програми «Cartography, Geoinformatics and Cadaster». У викладанні дисциплін англійською мовою студентам Ханчжоуського педагогічного університету в осінньому семестрі задіяні 7 викладачів факультету: професор Сергій КОСТРІКОВ, професор Катерина СЕГІДА, доцент Наталя БУБИР, доцент Катерина КРАВЧЕНКО, доцент Людмила КЛЮЧКО, доцент Катерина БОРИСЕНКО і доцент Павло КОБИЛІН.

У вівторок, 11 жовтня, доцент кафедри фізичної географії та картографії Наталя БУБИР провела свої перші заняття з дисципліни «Geography Teaching Theory», а саме: лекцію на тему «Methods of teaching Geography» і практичне заняття на тему «Classification of Geography teaching methods. Critical analysis of recent trends in teaching Geography».

У середу, 12 жовтня, відбулися заняття з дисципліни «Computer Science with the Basics of Geoinformatics». Лекцію на тему «General definitions of “Information”, “Informatics”, and “Computer Science”. Introductory presentation of Geoinformatics and GIS» прочитав професор кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства Сергій КОСТРІКОВ, а практичне заняття на тему «Introduction to the Python Language» відбулося під керівництвом доцента кафедри Павла КОБИЛІНА.

У п’ятницю, 14 жовтня, ці ж викладачі провели заняття з дисципліни «Geographic Information Systems», ознайомивши китайських студентів з основами роботи в ArcGIS 10.8.

У четвер, 13 жовтня, відбулися заняття з дисципліни «Economic Geography» професора кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства Катерини СЕГІДИ, присвячені темі «Economic Geography as a part of Human Geography».

І навіть у вихідні дні наші викладачі продовжують працювати! У суботу, 15 жовтня, доцент кафедри фізичної географії та картографії Катерина БОРИСЕНКО провела заняття про польові методи географічних досліджень у рамках дисципліни “Organization of Fieldwork in Geography”.

З гордістю відзначаємо, що лекції та практичні заняття співробітників нашого факультету викликали жвавий інтерес і позитивний відклик у китайських студентів! Бажаємо подальших успіхів нашим талановитим викладачам, які несуть студентам знання не лише в Україні, а й далеко за її межами!