RSS Feed Новини

01.03.2023

Каразінські географи потрапили на сторінки «Times Higher Education»

На фото доц. Катерина БОРИСЕНКО зі студентами на польовій практиці на Свидовецькому хребті (Карпати, Україна)

25 лютого 2023 р. на сайті «Times Higher Education», британського журналу, що спеціалізується на новинах та різних аспектахвищої освіти, опубліковано статтю про каразінських географів, приурочену до річниці війни в Україні. У матеріалі йде мова про зміни, які відбулися з вищою освітою в нашій країні у звязку з повномасштабним вторгенням, зокрема, про проблеми, з якими зіткнулися природничі факультети, для яких польові практики – одна з обовязкових умов успішної підготовкі студентів.

Ознайомитися зі статтею можна за посиланням https://www.timeshighereducation.com/blog/pandemic-prepared-ukrainian-he-well-year-war (повна версія доступна за умови безкоштовної реєстрації на сайті).

Однією з міжнародних ініціатив, покликаних допомогти каразінським географам підтримувати високу якість підготовки студентів на своєму факультеті, стала організація онлайн майстер-класів, присвячених створенню віртуальних екскурсій (virtual field trips). Проведення цих заходів стало можливим завдяки злагодженій роботі доктора Саймона ХАТЧІНСОНА з Університету Солфорду (Велика Британія), який виступає основним спікером на цих майстер-класах, та колективу викладачів кафедри фізичної географії та картографії: доц. Наталії ПОПОВИЧ, доц. Катерини БОРИСЕНКО та ст. викладача Владислава ПОПОВА.

Активність включає три майстер-класи для студентів і співробітників, в яких охоплено увесь процес створення віртуальних екскурсій на платформі Thinglinkвід підготовки контенту до отримання фінального результату. Ці технології є вкрай актуальними, враховуючи факт вимушеного тимчасового переходу польових практик факультету в дистанційний формат. Віртуальна екскурсія забезпечує не лише візуальну складову (з можливим ефектом присутності, за умови використання VR-шоломів), наближену до натури, але й передбачає наявність багатьох інтерактивних елементів, що дозволяють суттєво розширити її інформаційно-навчальну цінність.

На фото учасники першого онлайн майстер-класу, присвяченого створенню віртуальних екскурсій

Ми щиро дякуємо британським партнерам за освітню й інформаційну підтримку та сподіваємося, що дуже скоро наші студенти і викладачі знову воз’єднаються у стінах Каразінського університету!