RSS Feed Новини

26.01.2024

Викладачки факультету пройшли стажування в Ханчжоуському педагогічному університеті

Згідно Договору про співпрацю між Ханчжоуським педагогічним університетом та Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна протягом листопада 2023 р. січня 2024 р.доцентки кафедри фізичної географії та картографіїНаталія ПОПОВИЧ та Катерина БОРИСЕНКО і доцентка кафедри фундаментальної і прикладної геології Ірина САМЧУК перебували у відрядженні у Ханчжоуському педагогічному університеті (м. Ханчжоу, Китай).

Упродовж відрядження вони перебували у складі групи науково-педагогічних працівників Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, яка складалася з 10 викладачів – представників факультету геології, географії, рекреації і туризму, хімічного та фізичного факультетів. Метою стажування був розвитокнавчальної та дослідницької співпраці в галузі вищої освіти, а також читання лекцій, проведення наукових досліджень, семінарів і консультацій.

Перебуваючи у Ханчжоуському педагогічному університеті, доцентка Наталія ПОПОВИЧ викладала англійською мовою дисципліни «Сartographic Research Method» і «NationalCadastral Systems of the World», а доцентка Ірина САМЧУК – дисципліну «GIS in Geology» студентам четвертого курсу спільної з нашим університетом освітньої програми «GIScience» / «Cartography, Geoinformatics and Cadastre».

Доцентка Катерина БОРИСЕНКО викладала дисципліни «Organization of Fieldwork inGeography» і «Geography Teaching Theory»студентам третього курсу тієї ж освітньої програми.

Окрім читання лекцій і проведення консультацій, викладачками протягом стажування здійснено ознайомлення з інфраструктурою університетського містечка, лабораторіями Інституту дистанційного зондування та наук про Землю, обговорено перспективи подальшої співпраці з китайськими колегами.

На додаток до виконання робочих завдань, протягом стажування викладачки мали змогу відвідати культурні заходи, що проводилися в Ханчжоуському педагогічному університеті, ознайомитися з природними та історико-культурними перлинами міста Ханчжоу та провінції Чжецзян, дізнатися більше про китайську вищу освіту, культуру, традиції.

Співпраця Ханчжоуського і Каразінського університетів потребує подальшої менеджерської роботи задля покращення навчальної та наукової складової, полегшення процесу адаптації українських викладачів до перебування у Китаї. Переконані, що наш університет зробить усе можливе для продовження і розвитку цього, без сумніву, цікавого і перспективного проєкту.

За результатами стажування отримано відповідні сертифікати. Катерина Борисівна, Наталія Валеріївна та Ірина Миколаївна щиро вдячні рідному факультету та Каразінському університету за цю унікальну можливість!