RSS Feed Новини

14.04.2024

13 квітня 2024 року на 81 році пішла з життя Щелкунова Лілія Костянтинівна – інженер кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства імені Костянтина Нємця

13 квітня 2024 року на 81 роціпішла з життя Щелкунова Лілія Костянтинівна – інженер кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства імені Костянтина Нємця факультету геології, географії, рекреації і туризму Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Лілія Костянтивнівна майже 30 років пропрацювала в колективі факультету. З квітня 1997 року по липень 2012 року працювала в деканаті геолого-географічного факультету. З 23 липня 2012 року до останніх днів життя працювала інженером 1 категорії на кафедрі соціально-економічної географії і регіонознавства.Вона вирізнялася неймовірною відповідальністю, знанням своєї справи, доброзичливістю, чуйністю.  Її поважали та знали не лише співробітники факультету, але й колеги з усього університету. Життєлюбна, оптимістична, завжди готова дати пораду, підтримувала та заряджала енергією оточуючих.

Світла пам’ять Лілії Костянтинівні, вона назавжди лишиться в наших думках і серці.

07.04.2024

З Днем Геолога!

Вітаємо з Днем Геолога і від душі бажаємо унікальних знахідок і великих відкриттів, незгасимого інтересу до своєї діяльності і великої користі від Вашої праці. Нехай життя дарує великі можливості для здійснення всього задуманого. Мирного неба.

29.03.2024

Співробітники кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства імені Костянтина Нємця здобули перемогу у конкурсі навчальної та наукової літератури за монографію

За результатами XXIII виставки-конкурсу навчальної та наукової літератури у номінації «Наукова література (монографії)» співробітників кафедрисоціально-економічної географії і регіонознавства імені Костянтина Нємця було нагороджено дипломом II ступеня за монографію «Інформація: природа, людина, суспільство (суспільно-географічні аспекти)». Вітаємо авторів монографії, зокрема д.геогр.н., професорів Людмилу НЄМЕЦЬ, Костянтина МЕЗЕНЦЕВА, Катерину СЕГІДУ, к.геогр.н., доцентів Катерину КРАВЧЕНКО, Євгенію ТЕЛЕБЄНЄВУ, Людмилу КЛЮЧКО, Юрія КАНДИБУ, Павла КОБИЛІНА, а також висловлюємо вдячність рецензентам: Григорію ПІДГРУШНОМУ, д. геогр.н., професору (Інститут географії НАН України), Андрію КУЗИШИНУ, д. геогр.н., доцента (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка) та бажаємо колегам нових творчих здобутків.

29.03.2024

Факультет геології, географії, рекреації і туризму долучився до Дня відкритих дверей у «Метрошколі»

Факультет геології, географії, рекреації і туризму долучився до Дня відкритих дверей у «Метрошколі», до уваги учнів було представлено колекцію мінералів, прилади для топографічних досліджень, вимірювання забруднення довкілля. Також обговорили з майбутніми абітурієнтами особливості вступу, специфіку освітніх програм факультету, розповіли про практики та можливості академічної мобільності за програмою Erasmus+.

29.03.2024

На факультеті відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Відповідно до Розпорядження Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна від 26 грудня 2023 року № 0201-1/113 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023/2024 н. р.» на факультеті було проведено Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт за секціями «Географія»,  «Гідрометеорологія» та «Середня освіта». Всього для участі в конкурсі було подано 7 наукових робіт, присвячених цікавій та актуальній науковій тематиці. Вітаємо переможців Конкурсу:

Секція «Географія»:

І місце - ЗАГАЄВСЬКА Дар’я Дмитрівна (студентка 3 курсу, науковий керівник – к. геогр.н., доц. КРАВЧЕНКО Катерина Олександрівна»);

ІІ місце:

ДОВЖЕНКО Поліна Сергіївна (студентка 1 курсу магістратури, науковий керівник – к. пед. н., доц. БОРИСЕНКО Катерина Борисівна);

ТЮТЮННИК Аліна Юріївна (студентка 1 курсу магістратури, науковий керівник – к. геогр. н., доц. ПРАСУЛ Юлія Іванівна)

ІІІ місце - ВЕСЕЛОВА Карина Сергіївна (студентка 4 курсу, науковий керівник – к. пед. н., доц. БОРИСЕНКО Катерина Борисівна)

Секція «Гідрометеорологія»:

І місце - ГРЕКОВА Єлизавета Дмитрівна (студентка 4 курсу, науковий керівник – к. геогр. н., доц. РЕШЕТЧЕНКО Світлана Іванівна)

ІІ місце - СІНЧУК Діана Олександрівна (студентка 4 курсу, науковий керівник – к. пед. н., доц. БОРИСЕНКО Катерина Борисівна)

Секція «Середня освіта» - ШВАЧКА Дмитро Сергійович (студент 4 курсу, науковий керівник – к. пед. н., доц. БОРИСЕНКО Катерина Борисівна)

Щиро вітаємо переможців та їх наукових керівників та бажаємо успіхів та натхнення у науковій діяльності та нових досягнень!

27.03.2024

Відбулась факультетська кураторська година на тему: «Академічна мобільність для студентів та аспірантів. Відкрий для себе світ!».


Студенти та аспіранти, які мали брали участь у програмах міжнародної академічної мобільності поділились досвідом участі у програмах обміну, зокрема:

- студентки 2 курсу ОПП «Економічна, соціальна географія та регіональний розвиток» Дарина АВАД та Марія ПУШКАР розповіли про досвід академічної мобільності за програмою Erasmus+  в Університеті Острави (Чехія, І семестр 2023-2024 н.р.);

- студентка 3 курсу ОПП «Економічна, соціальна географія та регіональний розвиток» Віталія ДАЩЕНКО – про досвід академічної мобільності за програмою Erasmus+  в Університеті Жирони (Іспанія, ІІ семестр 2022-2023 н.р. );                                           

 - студентка 3 курсу ОПП «Географія рекреації і туризму» Анастасія САВЧЕНКО – про досвід академічної мобільності за програмою Erasmus+  в Університеті Жирони (Іспанія, ІІ семестр 2023-2024 н.р. );

  - аспірантка, старший викладач кафедри соціально-еконоічної географії і регіонознавства імені Костянтина Нємця Дар’я ВЕНГРИН – про досвід академічної мобільності за Міжнародною програмою Mitacs Globalink Research Internship (Канада).

Щиро вдячні спікеркам за цікаві, змістовні та надихаючі доповіді!

25.03.2024

Вітаємо Віліну Анатоліївну з Днем Народження!!!

Шановна Віліно Анатоліївно Віліна ! Від щирого серця вітаємо Вас з Днем Народження! Безмежного щастя, здоров'я Вам та Вашим рідним! Успіхів у всіх починаннях та натхнення в роботі! Скорішої Перемоги, яку Ви своєю плідною працею та допомогою військовим наближаєте!Най все буде Україна! ❤️

10.03.2024

День відкритих дверей!


В Каразінському університеті відбувся традиційних день відкритих дверей, до якого долучились представники факультету геології, географії, рекреації і туризму. В рамках  виставки до уваги гостей заходу була представлена виставка мінералів та дорогоцінного каміння, цікаві прилади для географічних досліджень. Виставка факультету викликала жвавий інтерес та зацікавленість у абітурієнтів та їх батьків. Представники студентського активу факультету також долучились до проведення заходу, поспілкувались з майбутніми вступниками та розказали про переваги навчання на факультеті.

Також в рамках заходу відбулась онлайн-зустріч у форматі презентації факультету та відповідей на найбільш поширені запитання від майбутніх вступників.

Щиро вдячні Каразінському за цікаві ініціативи, співробітникам факультету за їх активність та нашим неймовірним студентам за любов до факультету та нашої Alma Mater!

08.03.2024

Зі Святом 8-го березня!

Любі жінки, прийміть найщиріші вітання від всіх чоловіків факультету геології, географії, рекреації і туризму зі святом любові та краси – Міжнародним жіночим днем 8 Березня! Жінка, як весна, несе світу життя і любов, ніжність і турботу, натхнення і неповторність. Світ стає добрішим, ніжним, і більш духовним, коли щасливо усміхаються жіночі очі.
Нехай ваша душа до країв наповниться світлом і теплом перших сонячних променів, радістю від щирих побажань і сюрпризів, ніжністю від квітів і приємних подарунків!
Нехай у Ваших домівках панують мир, взаєморозуміння і злагода, у серцях – добро і любов, у справах – мудрість.
Нехай доля дарує Вам приємні несподіванки, радість натхнення і душевний комфорт!