RSS Feed Новини

25.10.2019

Workshop «Суспільно-географічна площина трансформації міського простору»: дослідження об’єктів джентрифікації та реновації в сучасному Харкові

17 жовтня 2019 р. на кафедрі соціально-економічної географії і регіонознавства в рамках міжнародної науково-практичної конференції «Регіон–2019: стратегія оптимального розвитку» пройшов workshop «Суспільно-географічна площина трансформації міського простору»: дослідження об’єктів джентрифікації та реновації в сучасному Харкові». До участі в якому були залучені всі учасники конференції.

Учасники вокшопу відвідали такі об’єкти міста Харкова, що є характеризують його постіндустріальний розвиток: Fabrika.space, Покинутий елеватор біля Південного вокзалу, Фельдман Екопарк, Бізнес центр Telesens Ventures, ТРЦ Французький бульвар, заводи Южкабель, ХТЗ, Турбоатом та завод імені Малишева, Арт-завод Механіка, SPA-комплекс «Колізей» та територію колишнього заводу «Серп і молот». Досліджувані об’єкти було поділено на три категорії: індустріальні покинуті та ті що не використовуються; потужні індустріальні об’єкти; колишні індустріальні об’єкти, що змінили свої функції.

Основною метою даного воркшопу був аналіз, на основі власного досвіду, особливостей постіндустріальних трансформацій в місті Харків, зокрема в проявах джентрифікації та ревіталізації.