RSS Feed Новини

25.10.2019

Міжнародна науково-практична конференція «Регіон–2019: стратегія оптимального розвитку»

16-18 жовтня 2019 р. на кафедрі соціально-економічної географії і регіонознавства пройшла міжнародна науково-практична конференція «Регіон–2019: стратегія оптимального розвитку». Метою проведення конференції була метою інтеграції зусиль вчених, науково-педагогічних працівників, громадських організацій, представників державної виконавчої влади, бізнес-структур для вирішення сучасних проблем оптимізації регіонального розвитку, наукових досліджень з регіонального соціально-економічного розвитку, охорони навколишнього середовища, пошуку шляхів підготовки фахівців для оптимального розвитку регіонів, розробки планів та стратегій для майбутнього регіонального розвитку.

Участь у роботі конференції взяли 123 учасника, у тому числі 13 – із інших країн: Сербії (Бєлградський університет та Сербська державна академія наук та мистецтв); Чехії (Університет Томаша Бати в Зліні); Молдови (Державний університет Молдови, Військова академія Республіки Молдова); Грузії (Тбіліський державний університет імені І. Джавахішвілі); Німеччини (Дортмундський технічний університет); Іспанії (Університет Жирони); Греції (Університет Західної Аттики в Афінах); Вірменії (Єреванський державний університет); Нігерії (Школа екологічних досліджень). Учасниками з України стали представники 32 закладів вищої освіти, установ та організацій.

Автори надіслали 73 тези доповідей, які тематично увійшли до 6 секцій:

  1. Методологія регіональних досліджень
  2. Соціально-економічний розвиток регіонів
  3. Природно-ресурсний потенціал та регіональна екологічна політика
  4. Демографічні, міграційні та соціальні проблеми
  5. Урбаністичні дослідження
  6. Рекреаційна географія і туризм

У рамках конференції було проведено Workshop «Суспільно-географічна площина трансформації міського простору»: дослідження об’єктів джентрифікації та реновації в сучасному Харкові», участь в якому взяли всі учасники конференції. Основною метою даного воркшопу був аналіз, на основі власного досвіду, особливостей постіндустріальних трансформацій в місті Харків.

Проведення наступної конференції «Регіон-2020» планується на весну 2020 року. Слідкуйте за анонсами.