RSS Feed Новини

08.07.2021

Стажування викладачів у Талліннському університеті

З 12 по 22 червня 2021 р. доценти кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства, кандидати географічних наук Катерина КРАВЧЕНКО та Людмила КЛЮЧКО взяли участь у програмі академічної мобільності Еразмус+ у Талліннському університеті (м. Таллінн, Естонія).

Під час стажування у Талліннському університеті викладачами було проведено презентацію Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства для учасників програми Erasmus+, студентів та співробітників Талліннського університету, обговорено перспективи та можливості подальшої співпраці на науковому та освітньому рівнях між обома університетами.

Викладачі взяли участь у зустрічах з консультантом з питань підприємництва Центру підтримки підприємництва міста Нарва Aнтоном ПРАТКУНАСОМ, адміністрацією міста Йофі – радником з розвитку Рейном ЛУУЗЕ, зам. старійшини Тоомасом НАЕЛЕМ, директором Нарвського коледжу Тартуського університету Мареком САММУЛОМ. В ході зустрічей було обговорено особливості використання та впровадження у суспільну практику покинутих територій, нагальні проблеми регіонального розвитку старопромислового регіону Іда-Вірумаа та його перехід до «зеленої енергетики», а також можливості подальшої співпраці кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства Каразінського університету із зазначеними організаціями.

Взяли участь у роботі Конференції з розвитку Іда-Віру 2021 року «В очікуванні справедливого переходу», що проходила у Центрі відпочинку та спорту «Alutaguse». Конференція була присвячена Стратегії розвитку регіону до 2026 року. Серед спікерів конференції: керівник представництва Єврокомісії в Естонії Кейт КАЗЕМЕТС, мер міста Нарва Катрі РАЙК, старший консультант Підприємницького центру Іда-Вірумаа Лаурі ЯЛОНЕН, керівник відділу промислового розвитку Іда-Вірумаа Тіт КУУСМІК, директор коледжу TalTach Virumaa Маре РУЗІЛЕХТ, координатор туризму Іда-Вірумаа Кадрі ЯЛОНЕН, генеральний директор концертного залу Йофі Пія ТАММ та ін.

Проведено низку робочих зустрічей з доцентом кафедри рекреаційного менеджменту Школа природничих наук та здоров’я Таллінського університету Мартом РЕЙМАНОМПід час експедиції у Лахемааському національному парку, розташованого на узбережжі Фінської затоки, було досліджено природні ландшафти, особливості організації та розвитку рекреаційної діяльності та сільського туризму тощо. Крім того було обговорено напрями подальшої співпраці, тематику спільних публікацій у європейських журналах, що індексуються наукометричними базами, а також перспективи подання чергових спільних грантових заявок.

Сподіваємось, що стажування викладачів сприятиме плідній подальшій співпраці.