Суярко Василь Григорович


октор геолого-мінералогічних наук, професор, академік Академії наук Вищої школи України та Української нафтогазової академії.
У 1973 р. закінчив геолого-географічний факультет Ростовського державного університету. У 1981 р. захистив кандидатську, а в 1996 р.- докторську дисертацію зі спеціальностей 04.00.02 — геохімія та 04.00.06 — гідрогеологія. Тема докторської дисертації: «Геохімія підземних вод східної частини Дніпровсько-Донецького авлакогену». У 2011 р. МОН України присвоєно звання професора.
Член редколегій трьох наукових періодичних видань та двох вчених рад з присудження наукових ступенів.
З 2011 р. — професор Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, кафедри мінералогії, петрографії та корисних копалин.
Суярко Василь Григорович — автор більше 150 наукових праць включно з 9 монографіями та 6 навчальними посібниками. Один з основних учасників проекту «Українська гірнича енциклопедія».
Викладає дисципліни: «Історія та методологія геологічних наук», «Геохімія нафти і газу», «Прогнозування, пошук та розвідка родовищ вуглеводнів».
Наукові інтереси: геохімія підземних вод, формування та закономірності розповсюдження родовищ корисних копалин, нафтогазова геологія, геоекологія.
Наукова школа. Під його керівництвом захищено: 1 докторська та 5 кандидатських дисертацій. Постійно діє аспірантура за спеціальностями: «Геохімія», «Геологія нафти і газу» та «Гідрогеологія», «Регіональна геологія».
Список наукових праць (doc)